"Iedere angst is een tralie van je bestaan"

Herstelgroep

Leren van elkaar en steun vinden bij elkaar. Ook al is jouw verhaal uniek, toch is het prettig om gelijkgestemden te treffen in een herstelgroep. Nee, jij was niet gek! Ja, er zijn meer mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. En die tegen dezelfde zaken aanlopen.

Met elkaar gaan we een intensief traject aan van vijf weken. In een klein groepje van maximaal vier personen achterhalen we je angsten en belemmeringen. We werken aan de bewustwording van de invloed van je gedachtes op je keuzes van toen en in de toekomst.
Hoe komt het dat je zo’n partner hebt aangetrokken? Of zo’n schoonmoeder treft of hebt getroffen? Of met zo’n collega moet samenwerken? Hoe komt het dat je in hun destructiviteit bent gezogen? Waarom ben je erin meegegaan? Hoe is dit voor wat betreft de keuzes in de toekomst te voorkomen? 

We komen er achter wie je zélf bent. Wat je eigen normen en waarden zijn, je kwaliteiten, maar ook je (beperkende) overtuigingen. We doorbreken cirkels, onbewuste patronen, die je misschien wel overgenomen hebt van (groot)ouders. Alles werkt met energie. De verbinding met jezelf kwijtraken is de verbinding met alles kwijtraken. Dus vinden we deze terug en werken we aan acceptatie van jezelf, zodat je weer stevig in je schoenen staat.

Door het werken in een groep – met elkaar – voel je dat je niet alleen staat. Dat ook anderen tegen dezelfde situaties aanlopen of aangelopen zijn en ervaar je de kracht van samen, van de verbinding met elkaar. Je hebt voor nu, maar ook voor in de toekomst sparringpartners, die je helpen op de moeilijke momenten die er ongetwijfeld blijven komen. In toekomstige relaties, binnen families en op je werk. Durf te beginnen aan de langste reis in je mensenleven: van je hoofd naar je hart..

Trainers?
Dit traject begeleid ik samen met Hanny Schoonderwoerd van Vivier coaching. Tijdens het begeleiden van eerdere herstelgroepen ontdekten we dat we elkaar in het coachen uitstekend aanvullen. Waar ik nog wel eens confronterend kan zijn, kan Hanny op het juiste moment de rust terugbrengen. Zij traint al meer dan twintig jaar groepen en brengt een dosis aan ervaring mee.

Wanneer?
Gedurende vijf weken.
Eerstkomende traject start op donderdag 8 februari

Neem contact op voor meer informatie